Weerbericht: bewolking rukt op

Weerbericht: bewolking rukt op

Het blijft deze namiddag zo goed als droog met opklaringen, maar ook met meer en meer wolkenvelden. De maxima liggen tussen 9 graden in Hoog­ België en 14 graden in het centrum, meldt het KMI. ’s Avonds en in het eerste deel van de nacht wordt het zwaarbewolkt en kan er in het westen en het centrum van het land wat gedruppel vallen. In het tweede deel van de nacht valt er vooral in de Ardennen wat regen, terwijl er opklaringen: verschijnen aan de kust. Er kunnen zich nevel en lokale mistbanken vormen. Minima tussen 1 en 4 graden.

Morgen begint, na het oplossen van eventuele nevel of mistbanken, met opklaringen in het westen. Elders is het nog zwaarbewolkt met zelfs nog wat regen in de Ardennen. Later op de dag breiden de opklaringen zich uit over de rest van het land, maar kan er ook een enkele bui vallen. De maxima liggen tussen 6 graden in Hoog­ België en 10 of 11 graden in Vlaanderen. Aan zee wordt het niet veel warmer dan 8 graden.Dinsdag trekt een actieve storing van west naar oost over het land en is het een groot deel van de dag regenachtig. Er zijn rukwinden mogelijk van 50 tot 65 km/u.

De derde dag van de week begint zwaarbewolkt met opnieuw regen. Later op de dag wordt het vanaf het westen wisselend bewolkt met buien die kunnen gepaard gaan met een donderslag en enkele stevige rukwinden. Het kwik stijgt naar 10 of 11 graden in Vlaanderen.

Donderdag is het eerst overwegend droog met opklaringen. In de loop van de dag ontwikkelen er zich meer en meer stapelwolken die kunnen uitgroeien tot buien. De maxima liggen tussen 5 en 11 graden.

Van vrijdag tot zondag blijft het wisselvallig met opklaringen, bewolkte perioden en vooral in de namiddag maartse buien. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 8 en 12 graden elders in het land. De nachten zijn fris met soms lichte vorst in de Ardennen.

bron: Belga