Simon Mignolet is klaar om Thibaut Courtois te vervangen

Simon Mignolet is klaar om Thibaut Courtois te vervangen
Simon Mignolet is klaar om Thibaut Courtois te vervangen

Door de blessure van Thibaut Courtois staat Simon Mignolet dinsdag in de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië onder de lat bij de Rode Duivels. Dat werd zondag door bondscoach Roberto Martinez bevestigd. “Ik ben er helemaal klaar voor”, reageerde de Truiense doelman op de persconferentie in Tubeke. Courtois keerde vandaag terug naar Chelsea, waar hij zich laat behandelen aan zijn hamstringblessure. Bij Liverpool verloor Mignolet zijn plek onder de lat aan Loris Karius. Daarom krijgt ‘Big Si’ bij de Rode Duivels zijn kans tussen de palen, dat is geleden van 14 november 2017 tegen Japan (1-0).

“Ik weet dat ik nog maar twee wedstrijden heb gespeeld in 2018. Dat is geen makkelijke situatie, ik ben het niet gewoon om op de bank te zitten en weet dat het moeilijk is om de focus te behouden. Maar ik ben nu 30 jaar, dat brengt maturiteit en ervaring met zich mee. Ik ben professioneel gebleven en ben hard blijven trainen. Als er bij Liverpool of de Rode Duivels iemand uitvalt met een blessure of schorsing, moet ik paraat staan. Dat is nu, hoewel ik het jammer vind voor Thibaut, het geval bij de Rode Duivels.”“Ik ben er klaar voor. In het verleden heb ik al getoond dat de Rode Duivels op mij kunnen rekenen. Tegen Japan speelde ik goed en hield ik de nul. Mentaal zal het deugd doen om nog eens onder de lat te staan. Ik heb mijn hoofd niet laten hangen en ben als een beest blijven trainen. Andere Duivels zeggen soms wel eens dat ik het wat rustiger aan moet doen, maar dat zit niet in mijn natuur. Of ik nu speel of niet: ik train hard.”

Mignolet verloor bij Liverpool zijn plaats aan Karius, maar aan een verhuis denkt hij voorlopig nog niet. “Ik ben nu 30 jaar en wil spelen, dat heb ik al vaker gezegd. Maar de rest van het seizoen focus ik mij op de Champions League en Premier League met Liverpool en nadien op het WK. Pas na het WK zal ik mijn situatie evalueren, met een transfer ben ik nu niet bezig.”

Heel wat internationale doelmannen klagen over de bal die komende zomer op het WK gebruikt wordt. De Telstar 18 zou onberekenbaar zijn, vinden de Spanjaarden David De Gea en Pepe Reina. “De ballen worden steeds lichter en het voetbal wordt steeds sneller. Elk WK laait de discussie op, zo is elke nieuwe WK-bal nadelig voor een doelman. Ik ben er in elk geval niet mee bezig”, sloot de Truienaar af.

Bron: Belga