Players Championship snooker – Ronnie O’Sullivan wint vijfde rankingtoernooi dit seizoen

Players Championship snooker - Ronnie O'Sullivan wint vijfde rankingtoernooi dit seizoen

Ronnie O’Sullivan (WS-2) heeft zondag in het Welshe Llandudno het Players Championship snooker gewonnen. In de finale nam de 42-jarige Engelsman vlot met 10-4 de maat van zijn zeven jaar jongere landgenoot Shaun Murphy (WS-7). Murphy begon met een 93 break het best aan de finale, maar daarna nam O’Sullivan het voortouw. Na breaks van 54, 50, 65 en 69 kon “The Rocket” met een 6-3 voorsprong gaan rusten. In de avondsessie voegde hij er nog breaks van 92, 54, 76 en 85 aan toe voor een vlotte zege. Murphy prikte in het elfde frame even tegen met een 137 century, maar moest voor het overige het meesterschap van O’Sullivan ondergaan. Met een 143 in zijn halve finale tegen Judd Trump (WS-3) had O’Sullivan ook al de hoogste break van het toernooi op zijn naam.
Eerder dit seizoen won O’Sullivan al het English Open, het Shanghai Masters, het UK Championship en de World Grand Prix. Met een vijfde titel in één seizoen evenaarde hij het record van Stephen Hendry, Ding Junhui en Mark Selby. O’Sullivan speelde dit seizoen tien rankingtoernooien en won er dus de helft van. In zijn carrière zit de vijfvoudige wereldkampioen, die zondag zijn 47e finale speelde, al aan 33 rankingtitels. Alleen Hendry doet met 36 nog beter.
De zege in Llandudno bracht O’Sullivan 125.000 pond (143.000 euro) op, voor Murphy was er 50.000 pond (57.000 euro). Op de Order of Merit blijft O’Sullivan de nummer twee, na regerend wereldkampioen Mark Selby. Murphy blijft zevende op de wereldranglijst. Luca Brecel klimt ondanks zijn uitschakeling in de eerste ronde van de veertiende naar de elfde plaats op.

.bron: Belga