Gent-Wevelgem – Peter Sagan neemt alle twijfels weg

Gent-Wevelgem - Peter Sagan neemt alle twijfels weg

Na zijn mindere prestatie in de E3 Harelbeke waren er twijfels gerezen over de conditie van Peter Sagan (BORA – hansgrohe). “Die zijn nu wel weggenomen zeker?”, lachte de wereldkampioen na zijn derde zege in Gent-Wevelgem. “Het kan niet elk jaar constant goed zijn. En ja, in Harelbeke kende ik een mindere dag. Maar ik had me dit jaar ook niet echt toegelegd op Harelbeke.” “Na 170 kilometer koers weet je wel of je goed bent of niet. Het was dan ook geen normale E3 Harelbeke. Op 108 kilometer van de finish was er immers die massale valpartij en moesten wij beginnen achtervolgen. Dat duurde eigenlijk een hele dag.”
“In de sprint in Waregem zag ik plots Arnaud Démare aangaan op de rechterkant van de weg. Hem mag je op dat punt zeker niet laten rijden, want dan geraak je er niet meer over. Démare is een rassprinter en vormde dus een gevaar. Ik ben dan ook op snelheid gekomen en kon hem remonteren. Eigenlijk is zo spurten een loterij. Een spurt met zo’n kleine groep is eigenlijk moeilijker dan met een heel peloton. Je moet constant iedereen in de gaten houden en in enkele seconden de juiste beslissing nemen.”
“Marcus Burghardt maakte deel uit van onze kopgroep en slaagde er in volle finale in een aanval van Philippe Gilbert te neutraliseren. Ook op de Kemmelberg had ik hem als steun. En die steun was echt wel broodnodig. Hij anticipeerde constant”. In volle finale keuvelden Sagan en Burghardt een tijdlang. “Wij hadden het over wat nog kon gebeuren. Burghardt zou ervoor zorgen dat ik kon sprinten voor de zege en dat gebeurde ook.

.bron: Belga