F1 – GP van Australië – “Contrast met vorig seizoen is enorm”

F1 - GP van Australië - "Contrast met vorig seizoen is enorm"

Stoffel Vandoorne stuurde zijn McLaren-Renault zondag op het circuit van Albert Park naar de negende plaats. Zijn Spaanse ploegmaat Fernando Alonso kwam in de Grote Prijs Formule 1 van Australië zelfs als vijfde over de streep. “Het contrast met vorig seizoen is enorm”, reageerde Vandoorne. “Het is heel knap dat beide wagens in de punten rijden. Je ziet dat er veel potentieel is”, aldus Vandoorne. “Ik had zelf wat pech met de safety car, waardoor ik niet zo hoog eindigde als had gekund. Maar ik denk dat we heel tevreden kunnen zijn met dit resultaat in de openingsrace.”
“Het stemt me optimistisch voor de rest van het seizoen. We konden de degens kruisen met Renault en Redbull, dat is positief. Onze samenwerking met motorproducent Renault is nog erg pril. De basis is al prima en er zijn nieuwe onderdelen op komst. Hopelijk renderen die aanpassingen in de volgende races. Er blijven ook nog een aantal werkpunten die we moeten bijschaven om zo nog meer punten te halen. Er is zeker nog marge voor progressie.”
De Kortrijkzaan viert maandag zijn 26e verjaardag. “Hij wordt oud. Er groeit zelfs een baardje”, grapte Alonso, die zijn ploegmaat trakteerde op een stukje taart.

.bron: Belga