Russell Simmons opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik

Muziekproducent Russell Simmons mag zijn naam toevoegen aan de lange lijst van bekendheden die zich zou vergrepen hebben aan een vrouw. Het slachtoffer eist tien miljoen dollar van hem. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Het nieuws van de aanklacht raakte bekend dankzij showbizzsite TMZ. Een vrouw zou de muziekproducer ontmoet hebben op een hiphopconcert. Nadat ze haar zoon thuis had afgezet, ging ze met hem mee naar een feestje. Vervolgens lokte hij haar met een smoesje naar zijn hotelkamer waar hij aandrong op seks. Het slachtoffer probeerde zich nog te verzetten, maar werd overmeesterd door Simmons. In documenten die TMZ kon inzien, bleek dat het slachtoffer al huilend naar buiten liep, iets waar meerdere mensen getuige van waren.

Lange lijst van slachtoffers 

De 60-jarige muziekproducer richtte het wereldbekende muzieklabel 'Def Jam Records' op. Maar hij moest vorig jaar opstappen nadat er verschillende vrouwen hem hadden aangeklaagd wegens ongepast gedrag. Zelf beweert Simmons dat hij nooit iemand heeft aangerand of verkracht. Ook met die laatste aanklacht zou hij niks te maken hebben.