Veel regen verwacht in de Goede Week

Veel regen verwacht in de Goede Week

Het blijft deze namiddag wisselend bewolkt, maar droog. Het kwik stijgt daarbij tot 7 graden in de Hoge Venen en 12 tot 13 graden in het centrum van het land. Aan de kust liggen de temperatuurswaarden rond 10 graden, zo meldt het KMI vandaag. Morgenavond en -nacht geven de weerkaarten rustig en droog weer aan, met brede opklaringen, bij minima tussen -3 en +4 graden. In het binnenland is er sprake van algemene grondvorst.

Maandag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en kan hier en daar een buitje vallen. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 10 of 11 graden elders.Dinsdag trekt een actieve regenzone van west naar oost over ons land: het wordt zwaarbewolkt met aanhoudende regen. De maxima schommelen rond 10 à 11 graden.

Het weerbeeld verandert woensdag nauwelijks. Op het menu staat opnieuw een grijze en regenachtige dag. De aangevoerde lucht is echter iets frisser, waardoor de maxima niet hoger liggen dan 7 graden in het centrum van het land.

Tegen donderdag lijkt de slepende storing verder te verzwakken waardoor het KMI een overwegend droge dag verwacht. Een lokale bui blijft echter mogelijk, bij maxima rond 7 à 8 graden.

Vrijdag of zaterdag bereikt een nieuwe, actieve Atlantische storing ons land. We krijgen dan opnieuw grijs en regenachtig weer met maxima rond 11 graden.

bron: Belga