March for Our Lives – Honderdduizenden Amerikanen lopen mee met mars tegen wapengeweld

March for Our Lives - Honderdduizenden Amerikanen lopen mee met mars tegen wapengeweld

In Washington DC doen zaterdag honderdduizenden mensen mee aan March for Our Lives, een mars tegen wapengeweld die georganiseerd wordt door de overlevenden van de schietpartij in Parkland, Florida. Ook in andere Amerikaanse steden worden marsen gehouden. De missie van de March for Our Lives is duidelijk: wapengeweld afkeuren en oproepen tot meer veiligheidsmaatregelen, onder meer bij de verkoop van wapens. Studenten, ouders, leraars en familieleden van slachtoffers doen massaal mee. De federale en de lokale politie zijn massaal aanwezig en de frequentie van de metro is opgetrokken.
De studenten nemen het woord en uiten hun ongenoegen en frustratie voor wat zij “de onmacht van de volwassenen en de politici” noemen. “Zij slagen er niet in een wetgeving door te voeren die kinderen beschermt tegen wapengeweld”, luidt het.
“Als jullie denken dat vandaag goed is, wacht dan maar tot morgen”, zegt Cameron Kasky, een student van Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida. Volgens hem zijn er veel te veel slachtoffers gevallen, niet alleen in scholen, maar ook op concerten en in bioscopen.
Op 14 februari schoot een 19-jarige ex-leerling van de Marjory Stoneman Douglas High School veertien jongeren en drie volwassenen dood op de school. Hij werd opgepakt en riskeert de doodstraf.

bron: Belga