Bike for Think-Pink krijgt steun van wereldkampioene Marianne Vos tegen borstkanker

In het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde hebben zaterdag de BikeSters van Bike for Think-Pink de steun gekregen van wereldkampioene wielrennen Marianne Vos. “We willen de grootste fietsclub van het land worden en nog meer vrouwen motiveren om samen te fietsen voor de strijd tegen borstkanker”, zegt vzw Think-Pink. Think-Pink organiseert al 9 jaar evenementen rond Bike for Think-Pink in het kader van revalidatie voor lotgenoten en preventie, maar schakelt nu een versnelling hoger. “Voortaan vind je Bike for Think-Pink in het hele land, dankzij de BikeSters. Bewegen, en bij uitbreiding een gezonde levensstijl, is van levensbelang voor de preventie van borstkanker. Bovendien is het belangrijk voor het herstel tijdens en na een borstkankerbehandeling.”
Momenteel zijn er al 123 actieve BikeSters, die in 16 regio’s fietsen op routes uitgestippeld door Bike Captains. “Mooi weer, een feestdag of vrije middag: 2 tot 4 keer per maand zorgt de Bike Captain voor een leuke fietsrit. Bike for Think-Pink staat dus nadrukkelijk niet voor snelheidsrecords of een vaste club die altijd afspreekt op dezelfde dag en een vaste afstand aan een stuk aflegt”, stelt vzw Think-Pink.
Aan de Ronde van Vlaanderen Cyclo nemen volgend weekend 92 Think-Pinkfietsers deel. Marianne Vos steunt het initiatief en ontwierp zelf een wielertrui voor Think-Pink, die zal verkocht worden ten voordele van de strijd tegen borstkanker.

bron: Belga