ATP Miami – Roger Federer is eerste plaats op wereldranglijst kwijt na verrassende nederlaag

ATP Miami - Roger Federer is eerste plaats op wereldranglijst kwijt na verrassende nederlaag

Roger Federer is na het Masters 1.000-toernooi van Miami (7.972.535 dollar) niet langer de nummer een van de wereld. De 36-jarige Zwitser, als eerste reekshoofd vrij in de eerste ronde, liet zich zaterdag in de tweede ronde verrassen door de 21-jarige Australische kwalificatiespeler Thanasi Kokkinakis (ATP-175). In 2 uur en 21 minuten maakte die er 3-6, 6-3 en 7-6 (7/4) van. Federer verdedigde zijn titel op het hardcourt in Florida en verliest dus een pak rankingpunten. De Spanjaard Rafael Nadal, wegens een blessure aan het rechterbovenbeen afwezig in Miami, lost Federer zo opnieuw als nummer een van de wereld af. Maandag 19 februari moest Nadal de eerste plaats op de ATP-ranking tijdelijk afstaan aan Federer. Maandag 2 april begint de 31-jarige Spanjaard aan zijn 168e week als nummer een. Op 18 augustus 2008 kwam hij voor het eerst op kop van de ATP-ranking. ook toen loste hij Federer af.
Voor Federer was het na zeventien opeenvolgende zeges de tweede nederlaag op rij. Vorige week raakte hij zijn ongeslagen status in 2018 kwijt door in de finale van het Masters 1.000 van Indian Wells (Californië) te buigen voor Juan Martin del Potro (ATP-6).
Kort na zijn nederlaag maakte Federer bekend dat hij net als vorig jaar het volledige gravelseizoen, inbegrepen Roland-Garros, aan zich voorbij zal laten gaan.

.bron: Belga