Vriendschappelijk voetbal – Engeland en Tunesië, WK-tegenstanders van Rode Duivels, boeken zuinige zeges

Vriendschappelijk voetbal - Engeland en Tunesië

Engeland heeft vrijdagavond in de Amsterdamse ArenA de vriendschappelijke oefenwedstrijd tegen Nederland gewonnen met 0-1. Jesse Lingard (59.) schoot het enige doelpunt van de partij tegen de netten. Ronald Koeman vierde een debuut in mineur als bondscoach van Oranje, dat niet in het stuk voorkwam. Engeland wordt de grootste concurrent van de Rode Duivels voor winst in de groepsfase op het WK in Rusland. Eerder op de avond won Tunesië in Radès met het kleinste verschil van Iran. De WK-tegenstander van de Rode Duivels profiteerde van owngoal van Mohammadi (71.), het enige doelpunt van de partij. Bij Tunesië maakte Dylan Bronn, verdediger bij AA Gent, de partij vol. Ramin Rezaeian (Oostende) voetbalde de hele wedstrijd voor Iran. Kaveh Rezaei (Charleroi) kwam in de 56e minuut in de plaats van oude bekende Reza Ghoochannejhad (ex-Standard en -STVV).
België kwam bij de loting samen met Engeland, Tunesië en Panama terecht in groep G. De Rode Duivels spelen hun eerste match in Sotsji tegen Panama op 18 juni. Op 23 juni volgt de wedstrijd tegen Tunesië in Moskou. De laatste match in de groepsfase tegen Engeland vindt op 28 juni plaats in Kaliningrad.
In aanloop naar dat WK spelen de troepen van bondscoach Roberto Martinez nog oefenwedstrijden tegen Saoedi-Arabië (27 maart), Europees kampioen Portugal (2 juni), Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni). Ook die vier elftallen oefenden vrijdagavond. De Saoedi’s speelden 1-1 gelijk in en tegen Oekraïne. Costa Rica boekte een 0-1 overwinning in Glasgow tegen Schotland. Man in vorm Mohamed Salah (56.) leek Egypte een prestigieuze overwinning tegen Portugal te bezorgen, maar dat was buiten Cristiano Ronaldo gerekend. Op neutraal terrein in het Zwitserse Letzigrund scoorde CR7 nog twee doelpunten. Portugal won zo met 2-1. Ronaldo scoorde nu 81 doelpunten voor zijn land. Alleen de Iraniër Ali Daei (109) goals en de legendarische Hongaar Ferenc Puskas (84) scoorden in het verleden meer als international.

.bron: Belga