Syrische regering en rebellen akkoord over terugtrekking uit Oost-Goutha

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Syrische regering is het volgens staatsmedia met rebellen eens geworden over een omvangrijke terugtrekking van de militie uit de regio Oost-Goutha. De strijders verlaten een van de drie gebieden in Oost-Goutha die nog door rebellen gecontroleerd worden, meldde de Syrische staatstelevisie vandaag. Aansluitend zal het leger dit gebied binnentrekken. In totaal zullen ongeveer 7.000 mensen naar het noordwesten van Syrië gebracht worden, dat nog door rebellen gecontroleerd wordt.

In kringen rond het leger klonk het dat de overeenkomst door Russische bemiddeling met de militie Failak al-Rahman tot stand kwam. De islamisten controleren een gebied in het westen van Oost-Goutha. Een woordvoerder van de militie bevestigde het akkoord niet meteen.

Radicale strijders verlaten momenteel al een ander rebellengebied. Na de terugtrekking uit het westen zal enkel een gebied rond de stad Douma in het noorden van Oost-Goutha in handen van rebellen zijn. De regio maakte de voorbije week de hevigste aanvallen van de regering mee. Het leger kon meer dan 80 procent van Oost-Goutha innemen.

Bron: Belga