Pukkelpop lanceert "afvalwaarborg" en betalende camping

door
Belga
Leestijd 1 min.

Pukkelpopgangers die dichtbij de festivalweide willen kamperen, zullen daar vanaf dit jaar voor moeten betalen. Wie kampeert, zal voor het eerst ook een afvalwaarborg moeten betalen. De prijzen voor dag- en combitickets voor het festival zullen ook iets hoger liggen dan vorig jaar. De ticketverkoop start op woensdag 28 maart om 13.00 uur. De prijs van een combiticket bedraagt 205 euro, terwijl festivalgangers vorig jaar 6 euro minder betaalden. Een dagticket kost 100 euro, wat 1 euro duurder is. De prijs voor eet- en drankbonnen blijft wel hetzelfde.

Ook de camping ondergaat enkele veranderingen. Zo zal enkel 'Camping Relax' nog gratis zijn, maar daar moeten bezoekers een langere wandelafstand tot de festivalweide bijnemen. De organisatie voorziet wel gratis shuttles van en naar het festivalterrein. 'Camping Chill' kost 25 euro extra en ligt aan de overkant van de Pukkelpop-weide. "Camping Chill wordt betalend, maar Camping Relax blijft gratis en heeft net dezelfde faciliteiten als Camping Chill", zegt woordvoerder Frederik Luyten.

Verder lanceert de organisatie een afvalwaarborg voor kampeerders. "De jaarlijkse afvalberg op de kampeerterreinen blijft, ondanks alle campagnes, de achilleshiel van zowat alle grote Europese festivals", aldus Luyten. Festivalbezoekers betalen daarom 10 euro voor een 'Recycling Deposit' en krijgen vervolgens twee soorten vuilniszakken: eentje voor restafval en eentje voor PMD. Na afloop van het festival wordt de afvalwaarborg terugbetaald, op voorwaarde dat de bezoeker zijn afval gesorteerd heeft binnengebracht.

bron: Belga