Poetin officieel bevestigd als winnaar van presidentsverkiezingen

Poetin officieel bevestigd als winnaar van presidentsverkiezingen
Poetin officieel bevestigd als winnaar van presidentsverkiezingen

De Russische president Vladimir Poetin werd vandaag officieel bevestigd als de winnaar van de Russische presidentsverkiezingen. Hij mag aan een nieuwe ambtstermijn beginnen met 76,69 procent van de stemmen. Poetin, die bijna twee decennia aan de macht is, gaf een televisietoespraak waarin hij zei dat Rusland zal vechten om zijn economische problemen te overwinnen.

De eerdere economische resultaten zijn onvoldoende, zei Poetin. “Jullie, burgers van Rusland, spreken eerlijk over de vermindering van de inkomens, de tekortkomingen in de gezondheidszorg, nutsbedrijven en andere domeinen”, zei Poetin in zijn speech van vijf minuten.“We hebben een echte doorbraak nodig”, zei hij. “Ik zie jullie actieve deelname aan de verkiezing. In jullie steun zie ik de bereidheid voor zulk werk, voor zulke veranderingen.”

Poetin, voor het eerst verkozen tot president in 2000, wordt graag gezien als een garantie voor stabiliteit en de man die het land leidde in het chaotische post-Sovjettijdperk in de jaren 90.

De communist Pavel Groedinin, die als tweede eindigde, behaalde slechts een tiende van de stemmen.

Bron: Belga