Parket slaat alarm om plaatsgebrek in gesloten instelling Everberg

Het Antwerpse parket trekt aan de alarmbel omdat alweer jongeren die doorverwezen werden naar de gesloten instelling van Everberg geen plaats in de instelling kregen. Dat meldt VTM Nieuws vrijdagavond. De jeugdrechter verwees recent twee minderjarigen door naar Everberg. Voor één jongen die feiten van handel en bezit in verdovende middelen op zijn kerfstok had, was geen plaats op 13 maart. Hij werd naar huis gestuurd en moest zich op 19 maart opnieuw aanbieden. In die tussentijd werd hij op heterdaad betrapt bij een diefstal met braak. Pas op 20 maart, na een extra nacht in de cel, kon hij in Everberg terecht.
Een tweede zeventienjarige wordt verdacht van een gewapende overval op een apotheek. Na een extra nacht in de cel bleek er nog steeds geen plaats in Everberg, waarop politie en parket de jongen opnieuw moesten vrijlaten.
“Als vertegenwoordiger van het algemeen belang en van de belangen van de betrokken jongeren ziet het openbaar ministerie zich genoodzaakt deze aanslepende problematiek opnieuw onder de aandacht te brengen”, zegt het parket.

bron: Belga