E3 Harelbeke – Tweede WorldTour-koers op Belgische wegen gaat vrijdag van start

E3 Harelbeke - Tweede WorldTour-koers op Belgische wegen gaat vrijdag van start

Vrijdag kennen we de opvolger van Greg Van Avermaet als winnaar van de E3 Harelbeke. In de tweede WorldTour-koers van het seizoen op Belgische wegen (na Omloop Het Nieuwsblad) gaat de olympische kampioen de strijd aan met onder anderen wereldkampioen Peter Sagan, die voor het eerst dit seizoen in België in actie komt, en man in vorm Tiesj Benoot. De 206,5 kilometer lange koers wordt gekruid met acht kasseistroken (goed voor 15 kilometer kasseien) en 15 hellingen (onder andere de Paterberg en Oude Kwaremont). Vorig jaar was heel het podium Belgisch. Van Avermaet haalde het in een sprint voor Philippe Gilbert en Oliver Naesen, het drietal tekent dit jaar opnieuw present.
Sagan wil ongetwijfeld de tegenvallende editie van vorig jaar doorspoelen. Toen kwam de Slovaak ten val op 42 kilometer van de meet, waardoor hij geen rol van betekenis meer speelde. In 2014 schreef Sagan de E3 Harelbeke op zijn palmares.
De E3 Harelbeke is gewoonlijk een goede waardemeter voor de komende koersen. Wie indruk maakt in aanloop naar de Stasegemsesteenweg in Harelbeke, heeft een grote kans om hoge ogen te gooien in onder meer Gent-Wevelgem (25/03), Dwars Door Vlaanderen (28/03) en de Ronde van Vlaanderen (1/04).

bron: Belga