Nog niks te doen dit weekend? Met deze tips weet je raad

Wie bang is voor verveling, doet er goed aan om de onderstaande tips zorgvuldig door te nemen.
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Belpop Bonanza Quattro

(23/03, Genk)

Tijd voor nog een volgend hoofdstuk in de meeslepende muzikale trip down memory lane die Jan Delvaux en DJ Bobby Ewings beloven met Belpop Bonanza. En met show nummer vier, een eigen platenlabel en Delvaux' nieuwe boek over de Belgische popgeschiedenis begint dit succesverhaal steeds meer de vorm aan te nemen van een heus imperium. Wil je deze Belpop zeker nog meemaken? Haast je: de show in Genk is (voorlopig) een van de laatste waarbij je Belgiës tofste nonkels in eigen land aan het werk kan zien.

Foto Francis Van Hee

Straffe koffiemarkt

(24/03, Gent)

Gent - De wekker gaat, je stapt uit bed. Is het eerste dat je daarna doet het koffieapparaat opzetten? Perfect, want dan rol je zondag vanuit je bed toch meteen rechtstreeks naar de straffe koffiemarkt, waar jouw Hondurese ochtendopkikker op je staat te wachten. Met de verschillende proevertjes, sessies over een fair en duurzaam koffiebeleid en een wandeling langs de Gentse koffiehuizen kan de koffie-addict in jezelf trouwens ook de rest van de dag zijn hart ophalen.

More human than human

(24/03, Leuven)

Leuven - Zijn menselijke regisseurs nog wel nodig? Een ietwat controversiële vraag voor een documentaire die kadert in het docufestival DOCVILLE waar (zo goed als) alle prenten nog steeds gefilmd, gemonteerd en geregisseerd werden door mensen van vlees en bloed. Toch voelen we allemaal dat ons huidige technologische klimaat steeds meer in die richting evolueert. Dus waar eindigt het? En wat gebeurt er als menselijke filmmakers effectief vervangen worden door ultraslimme robots?

Ketjesdisco en poetry market

(24/03, Brussel)

Brussel - Je kan niet vroeg beginnen met je talenten te ontdekken. Vanuit die gedachte palmt Jeugd en Poëzie aanstaande zaterdag de Beursschouwburg in om de verborgen taalvirtuoos in je ‘ketje' naar boven te halen. De middelen? Een woordenautomaat,  letterdobbelstenen en een ketjesdisco, waar de kids aan het einde van de dag de opgebouwde spanning van zich afdansen. Maar geen zorgen: ook ouders zijn welkom. Zij kunnen een poëtisch (!) woordje wisselen al slurpend aan de bar.

Nagedacht: filosofen over het nieuws

(25/03, Turnhout)

Turnhout - Een vloedgolf aan alarmerende berichten bereikt ons elke dag via de radio, de krant en op televisie. Gelukkig is er nog de filosofie om die harde realiteit te verzachten met de nodige nuance. In De Warande treden Patrick Loobuyck en Maarten Boudry op als welwillende herders van dienst, om met hun visie, bedenkingen en kritische opmerkingen ons te helpen een weg te vinden in de wilde stroom van de actualiteit. Wie beweerde dat filosofie en journalistiek elkaar uitsluiten?

Foto Maarten Boudry