Familie van ‘Star Trek’-acteur treft regeling met automerk dat zijn dood betekende

Familie van acteur Anton Yelchin treft regeling met merk van auto waaronder hij stikte
AFP / M. Loccisano

Het is ondertussen twee jaar geleden dat Anton Yelchin overleed. Zijn Fiat rolde van de oprit en de acteur werd verpletterd tussen zijn wagen en een omheining. Zijn familie diende vervolgens klacht in tegen de autobouwer, maar heeft nu een regeling getroffen. 

De jonge acteur was amper 27 jaar toen hij overleed. Zijn ouders waren razend en dienden prompt een klacht in omdat zij vonden dat de makers van de auto schuld hadden bij het incident. Het bedrijf en de nabestaanden hebben nu een deal gesloten, waardoor het niet tot een proces komt.

Details niet bekendDetails over de regeling zijn niet bekend, maar beide partijen zijn blij met de schikking. “We zijn blij dat we samen tot een oplossing konden komen”, laat Fiat weten in een persbericht. “En we zouden graag nogmaals onze steun en medeleven betuigen aan Anton’s vrienden en familie.”

Het geld uit de overeenkomst zal gedoneerd worden aan het Anton Yelchin Fonds, een organisatie die jonge artiesten met een beperking of ziekte helpt om van hun carrière alsnog een succes te maken.