Vriendschappelijk voetbal - Panama, tegenstander van de Rode Duivels op het WK, buigt pas in het slot tegen Denemarken

Panama, in juni op het WK voetbal in Rusland de eerste tegenstander van de Rode Duivels in de groepsfase, heeft donderdagavond in een vriendschappelijke interland in Bröndby met 1-0 verloren van Denemarken. Tot de rode kaart van Blas Perez (65.) konden de Panamezen gelijke tred houden met de thuisploeg. Denemarken, met Henrik Dalsgaard (ex-Zulte Waregem) de hele partij op de rechtsachter en Lukas Lerager (eveneens ex-Zulte Waregem) als invaller, beukte een hele wedstrijd op het Panamese doel in. Maar scoren lukte pas diep in de tweede helft. Vier minuten na het rood karton voor Perez brak Sisto (69.) de ban voor de thuisploeg. Bij Panama bleef Gent-belofte Avila de hele match op de bank.

De Rode Duivels openen hun WK op 18 juni in Sotsji tegen Panama. Denemarken plaatste zich eveneens voor het WK. Het werd ingedeeld in groep C, met verder Frankrijk, Peru en Australië.