Vincent Kompany twijfelt niet over deelname aan WK

Vincent Kompany twijfelt niet over deelname aan WK

Vincent Kompany is tevreden dat hij opnieuw deel uitmaakt van de groep Rode Duivels voor de oefeninterland van volgende week dinsdag in Brussel tegen Saudi-Arabië, nadat hij in november van vorig jaar er door een kuitblessure niet bij was voor de duels met Mexico en Japan. De geregeld door blessures geplaagde aanvoerder, die door een liesblessure het EK 2016 miste, twijfelt er geen moment aan dat hij er op het komende WK in Rusland (14 juni-15 juli) bij zal zijn. Dat liet hij vandaag op een persmoment in Tubeke optekenen.

“Dat is mijn karakter, jullie kennen me”, verklaarde de verdediger van Manchester City. “Ik ben positief ingesteld. In mijn hoofd zal ik er elke minuut, elke wedstrijd zijn. En in Rusland zal ik er zijn om het WK te winnen. Soms heb ik een houding die losstaat van mijn realiteit, maar ik heb een rationele en objectieve kijk op mijn blessure. Ik ben nog altijd heel gemotiveerd. Als ik een compliment krijg, motiveert me dat. En ook als ik bekritiseerd word, haal ik daar motivatie uit. En om positief te blijven: misschien heb ik minder speelminuten op de teller, maar ik zal misschien fitter zijn voor het WK. Ik hoop dat de andere spelers even fit zullen toekomen op het WK, met een lichter programma dan de spelers van de andere landen.”Kompany maakte geen deel uit van de verdediging die in de vorige oefeninterlands tegen Mexico (3-3) en Japan (1-0) kritiek kreeg. Toch maakt de kapitein zich geen zorgen, België zal er staan op het WK. “Ik wil geen vriendschappelijke interlands beoordelen. Die zijn er om zaken uit te proberen. In de eerste helft staat er een basiself op het veld, maar na de rust zijn er vaak 5, 6, 7 vervangingen. Ten gevolge daarvan wordt de tactiek minder belangrijk en ontstaat er algemene verwarring, zeker in de verdediging. Als ik een oefeninterland bekijk, bekijk ik de eerste 45 minuten. We hebben voldoende kwaliteiten en ervaring om een blok te vormen op belangrijke momenten.”

Na het duel met de Saudi’s oefenen de Rode Duivels nog tegen Portugal (2 juni), Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni). Op 13 juni reizen ze af naar Rusland. De eerste WK-match, tegen Panama, gaat door op 18 juni.

bron: Belga