Tweede verjaardag aanslagen sereen herdacht op luchthaven van Zaventem

Tweede verjaardag aanslagen sereen herdacht op luchthaven van Zaventem

Om 7.58 uur werd het vanmorgen heel stil op de luchthaven van Zaventem. Premier Charles Michel hield er samen met de slachtoffers en hun naasten en het personeel van Brussels Airport een minuut stilte en legde bloemen neer bij de herdenkingsplaat in de vertrekhal. Het werd een sereen herdenkingsmoment voor de slachtoffers en hun naasten, maar ook voor de vele voorbijgangers en luchthavenpersoneel in de vertrekhal. Die werd enkele minuten gehuld in volledige stilte en maakten zichtbaar emoties los bij de getroffen families.

Premier Charles Michel was omringd door verschillende regeringsleider waaronder de ministers Jan Jambon, Koen Geens, Maggie De Block, François Bellot, Didier Reynders en minister-president Geert Bourgeois.Aan de herdenkingsplaat werden bloemenkransen en foto’s van de slachtoffers neergelegd en verschillende kaarsen aangestoken. Een belangrijk moment voor de stewardessen en stewards, die afsloten met een groepsknuffel.

Om 7.58 uur lieten de terroristen Ibrahim El Bakraoui (29), Najim Laachraoui (24) op 22 maart 2016 valiezen vol explosieven ontploffen in de vertrekhal van Brussels Airport. Daarbij vielen 16 dodelijke slachtoffers.

bron: Belga