Prins Laurent op bezoek bij Leger des Heils, geeft geen commentaar

Prins Laurent op bezoek bij Leger des Heils

Prins Laurent heeft vandaag generaal André Cox, het internationale hoofd van het Leger des Heils, ontmoet op de Brusselse zetel van het evangelische kerkgenootschap. Bij zijn aankomst gaf de prins geen commentaar op de beslissing van de Kamercommissie om de dotatie van de prins gedeeltelijk in te trekken. De prins kwam omstreeks 14.30 uur aan op de Brusselse zetel van het evangelisch kerkgenootschap. Enkele journalisten wachtten hem op in de regen. Prins Laurent wou bij zijn aankomst echter geen commentaar geven op de gedeeltelijke verlaging van zijn dotatie. “Pas de commentaire (geen commentaar)”, klonk het, toen hij het gebouw binnenging.

De ad hoc commissie in de Kamer keurde gisteren met twaalf stemmen voor en één tegen de gedeeltelijke intrekking van de dotatie van prins Laurent goed. Ze gaat daarmee dus in op het voorstel van de regering om 15 procent van de dotatie voor dit jaar af te houden. De voltallige Kamer moet zich volgende week daarover wel nog uitspreken.De sanctie komt er omdat de prins vorige zomer zonder toestemming van de regering in legeruniform aanwezig was op de viering van de negentigste verjaardag van het Chinese leger op de Chinese ambassade.

Generaal Cox en zijn echtgenote, commissaris Silvia Cox, zijn van woensdag tot en met vrijdag in het land. Vrijdag ontmoeten ze ook minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo. Prins Laurent steunt via zijn stichting de werkzaamheden van het Leger des Heils, vooral in het opvangcentrum Foyer George Motte in de Ieperlaan in Brussel.

bron: Belga