“Premier Michel nam na herdenkingsmoment tijd voor nabestaanden”

Premier Michel nam na herdenkingsmoment tijd voor nabestaanden

Premier Charles Michel heeft na het eerste herdenkingsmoment op de luchthaven de tijd genomen om in het Sheraton Hotel de nabestaanden te spreken. Dat laat zijn woordvoerder weten. Meteen na het eerste herdenkingsmoment op de luchthaven van Zaventem om 7.58 uur volgde er kritiek van de slachtofferverenigingen, omdat ze niet akkoord waren met het verloop ervan. Brussels Airport laat weten dat alle plechtigheden er zijn gekomen na ruim overleg met de slachtofferverenigingen. Voor de plechtigheid zou eerste minister Michel de slachtoffers en hun naasten slechts gekruist zijn in het Sheraton Hotel waar de nabestaanden werden opgevangen. Na de plechtigheid heeft de premier weg van de camera’s en in intieme kring toch tijd genomen om er de getroffen families te groeten en te spreken.

Brussels Airport laat weten dat de plechtigheden en de organisatie ervan altijd in samenspraak met de slachtofferverenigingen is verlopen.Na de minuut stilte volgde er een vervelend zoemend geluid. Er was ook geen aankondiging van de minuut stilte voor de herdenkingsplechtigheid. “Het geluid dat na de minuut te horen was, heeft te maken met het omroepsysteem dat uitgeschakeld was. Bij het aanschakelen daarvan was er door een technisch manekement een zoem te horen. Dat kwam voor velen vreemd over en we verontschuldigen ons voor dat technisch probleem”, zegt Brussels Airport-woordvoerster Anke Fransen.

“We hopen dat eenieder een moment van bezinning heeft kunnen hebben en dat men daar de nodige voldoening heeft kunnen uithalen”, aldus Fransen.

bron: Belga