Minuut stilte in metrostation Maalbeek

Minuut stilte in metrostation Maalbeek

In het Brusselse metrostation Maalbeek is om 9.11 uur vanmorgen, exact twee jaar na de aanslag daar, een minuut stilte gehouden. Premier Charles Michel, Brussels minister-president Rudi Vervoort en Brussels burgemeester Philippe Close legden in de lokettenzaal van het station bloemen neer. In het metrostation was er twee jaar geleden een explosie in een metrostel met vooral pendelaars. Er vielen 16 dodelijke slachtoffers en meer dan honderd gewonden. Hun voornamen worden nog tot en met maandag afgebeeld op de digitale reclameborden in het station. De namen werden tijdens de plechtigheid ook door de luidsprekers van het station afgeroepen.

Een honderdtal slachtoffers en nabestaanden woonden de plechtigheid bij. Zij kunnen na het eerbetoon in het metrostation op een locatie in de buurt terecht om weg van de camera’s steun bij elkaar te zoeken.Ook een delegatie parlementsleden en verschillende leden van de federale en Brusselse regering woonden het eerbetoon in Maalbeek bij.

Het Brusselse metroverkeer werd niet helemaal stilgelegd. De MIVB had er wel voor gezorgd dat er geen metro’s door het station Maalbeek reden tijdens de minuut stilte die werd gehouden. Het station bleef gewoon open voor de reizigers.

bron: Belga