Zestien kinderen gedood bij luchtaanvallen in Syrië

In het noordwesten van Syrië zijn vandaag minstens twintig burgers, onder wie zestien kinderen, om het leven gekomen bij luchtaanvallen. Dat melden het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten en de Witte Helmen. Volgens het Mensenrechtenobservatorium waren de aanvallen gericht op Kfar Batikh, in het zuiden van de provincie Idlib. De dodentol kan nog verder oplopen, aangezien veel mensen nog onder het puin liggen, aldus het Observatorium.

Het hoofd van de hulporganisatie Witte Helmen in Idlib meldde dat “de kinderen op school zaten wanneer de eerste luchtaanval plaatsvond. Ze hadden schrik en vluchtten weg naar een dichtbij gelegen grot”. “De tweede aanval raakte de grot rechtstreeks, en doodde alle kinderen die erin zaten, en ook een man en een vrouw.”Volgens de Witte Helmen werden de aanvallen “waarschijnlijk door een Russisch vliegtuig” uitgevoerd. Het Mensenrechtenobservatorium is er naar eigen zeggen niet in geslaagd het toestel te identificeren.

Idlib wordt grotendeels gecontroleerd door de aan al-Qaida gelinkte Hayat Tahrir al-Sham-groep. In de afgelopen weken was de provincie het doelwit van luchtaanvallen door de Syrische overheid en door Rusland.

Gisteren al kwamen minstens negen burgers, onder wie vier kinderen, om het leven in Idlib bij een luchtaanval op een vluchtelingenkamp, aldus het Mensenrechtenobservatorium.

bron: Belga