Derwael en Hermans (brug met ongelijke leggers) en Goossens (ringen) naar finale in Doha

door
Belga
Leestijd 1 min.

Turners Nina Derwael, Rune Hermans en Dennis Goossens hebben zich vandaag op de WK-manche in Doha kunnen plaatsen voor de finales in hun disciplines. Op de brug met ongelijke leggers haalde Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) met 15.233 punten de hoogste score van de kwalificaties. Zij werkt haar finale vrijdag af, samen met Rune Hermans (Gym Haacht), zesde met 13.133 punten. De 17-jarige Derwael haalde vorig jaar de bronzen WK-medaille op de brug met ongelijke leggers, een unicum voor ons land op dat niveau.

Bij de mannen plaatste Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) zich voor de finale op de ringen. Met 14.533 punten eindigde hij in de kwalificaties als zesde. Een stek in de top acht volstond voor de finale.

Op het paard is Takumi Onoshima (Ffg), met 13.566 punten en een dertiende plek, uitgeschakeld. In het onderdeel op de vloer werd Onoshima 31e met 12.466 punten.

Morgen staan de kwalificaties op de agenda van de sprong, de brug (Noah Kuavita/Silok Deurne en Takumi Onoshima) en de rekstok (Noah Kuavita en Takumi Onoshima) bij de mannen, en de balk en vloer bij de vrouwen (Rune Hermans en Axelle Klinckaert).

Bron: Belga