Blogster verzint reis naar Disneyland als statement

Blogster verzint reis naar Disneyland als statement
Instagram / theslowtraveler

Een blogster genaamd Carolyn Stritch heeft een reis naar Disneyland gefaket om een duidelijk punt te maken over wat we allemaal te zien krijgen op Instagram. Door middel van een experiment wilde ze de aandacht vestigen op wat iedereen eigenlijk al weet, maar telkens lijkt te vergeten: geloof niet alles wat je ziet.

Je kent wel die typische foto’s op Instagram waar een persoon met perfect haar net wakker is geworden en van een heerlijke tas koffie zit te genieten in bed. Of de vele posts van mensen die reizen maken en de perfecte foto’s delen met hun volgers. Hun leven is zo gegrepen uit een film. Wel spoiler alert: veel van deze foto’s zijn zodanig bijgewerkt dat de realiteit ver te zoeken is.

ExperimentBlogster Carolyn Stritch speelde hier handig op in. Ze begon kiekjes te delen met haar 189.000 volgers die compleet nep zijn. Ze veranderde zelfs haar leeftijd naar 22 jaar, maar in het echt is ze 32 jaar oud. En dat reisje naar Disneyland? Daar is ook niks van waar.

Na een stortvloed aan positieve reacties en likes, komt Stritch met de waarheid naar buiten. Ze toont hiermee aan hoe makkelijk het is om je perfecte leven te faken. Zelf vindt ze dat het bijwerken van foto’s niet zo erg is. “Niemand wil me in mijn pyjama zien met mijn haar in de war op de zetel geploft. Nochtans zien de meeste van mijn dagen er zo uit. Mijn volgers willen, net als ik, het beste van ons dagelijks leven zien en delen”, zegt Stritch. Op haar blog gaat ze dieper in op het onderwerp en legt ze haar motieven verder uit.