Vzw Landschap signaleert wolf in het Ardeense dorpje Bérismenil

door
Belga
Leestijd 1 min.

Volgens de vzw Landschap is er met zekerheid ook in het Ardeense dorpje Bérismenil nabij La Roche-en-Ardenne een wolf opgedoken. De vzw baseert zich op een gedetailleerd verslag over de gevolgen van een aanval op een schaap in dit dorp in de nacht van 4 op 5 maart, dat te lezen is op de Facebookpagina van eigenares. "Het resultaat van de aanval was een dood schaap met bijtsporen zoals we die ook in Meerhout, Bree en Rotem hebben gezien. De collega's van Réseau Loup in Wallonië voeren het onderzoek en de analyses lopen nog. Maar zelfs als er geen wolven-DNA wordt gevonden dan nog zijn wij overtuigd van het feit er hier een wolf aan het werk was. De gelijkenis met de drie andere gevallen in Vlaanderen is immers te groot", aldus Jan Loos van de vzw Landschap.

Het betreft volgens de vzw de tweede zekere waarneming van een wolf in Wallonië na de wolf die in augustus 2011 in Gedinne werd opgemerkt. "In de periode daartussen waren er nog meerder meldingen, onder meer ook uit de ruime periferie rondom La Roche-en-Ardenne, maar nooit werd een zo overtuigend bewijs geleverd als hier in Bérismenil", aldus Loos. Ook in Nederland is ter hoogte van Drenthe de voorbije dagen weer een wolf opgedoken.

De vzw Landschap organiseert momenteel in Vlaanderen in het kader van de campagne welkomwolf.be een reeks van 17 infoavonden over het fenomeen wolf.

Bron: Belga