Peraïta krijgt volle laag op Twitter

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dat Pascale Peraïta, de gewezen directrice van de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial, naar de arbeidsrechter stapt om haar ontslag aan te vechten en daarbij een ontslagvergoeding van 280.000 euro eist is bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Op Twitter regende het deze ochtend ook verontwaardigde politieke reacties. "Hallucinant", tweette Brussels parlementslid Arnaud Verstraete (Groen). Zijn partijcollega Bruno De Lille vulde aan: "Peraïta vindt dat ze nog eens wat aandacht verdient blijkbaar. Hoe zou ze dit verdedigen? Misschien kunnen ze ze opnieuw aannemen maar dan wel om 's nachts op straat de daklozen te gaan helpen. Het schijnt dat dat goed is voor je EQ."

En ook Brussels sp.a-parlementslid Hannelore Goeman heeft absoluut geen begrip voor de démarche van Peraïta: "Je hebt 'beschamend', 'schaamteloos', 'de schaamte voorbij' en dan is er Pascale Peraïta. Ik hoop dat de #SAMU nu snel een rechtszaak start om haar onwettige zitpenningen terug te eisen #degoutant".

"Peraïta eist 280.000 euro van Samusocial. Robin Hood, maar dan omgekeerd. #letscleanupthiscity", zo tweette N-VA-staatssecretaris Theo Francken.

bron: Belga