Weerbericht: bredere opklaringen, koude nacht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze middag worden de opklaringen breder in het noorden en centrum van het land. In het zuiden blijft het overwegend zwaarbewolkt. Het blijft nog vrij koud met maxima rond 0 graden in de Hoge Venen en rond 3 of 4 graden elders in het land. Er staat nog altijd een schrale wind uit het oosten tot noordoosten, meestal matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee. Dat meldt het KMI. Vannacht is het eerst vrijwel overal helder en nog zeer koud. Later in de nacht wordt het vanaf de Nederlandse grens en de Noordzee zwaarbewolkt, gevolgd door lichte neerslag. In het noordwesten van het land wordt dat meestal regen en is er tijdelijk gevaar voor ijzel. Elders wordt dat meestal sneeuw. Met de aanvoer van vochtige lucht is er plaatselijk ook gevaar voor nevel en mist. De minima noteren we in het begin van de nacht met waarden tussen -1 aan zee en ­-8 graden in de Ardense valleien.

Morgen begint overwegend grijs met enkele buien. In het westen is er tijdelijk nog gevaar voor ijzel. Verder in het binnenland worden dat sneeuwbuitjes, maar de neerslag blijft beperkt. Daarna wordt het vanaf het noorden opnieuw droog met brede opklaringen, bij maxima van 3 graden in de Ardennen tot 8 graden in het noordwesten van het land.

In de nacht van dinsdag op woensdag is het overwegend helder of licht bewolkt, maar in het westen neemt de bewolking opnieuw toe. Plaatselijk is er kans op nevel of mistbanken die kunnen aanvriezen. In de kuststreek blijven de temperaturen positief, rond +3 graden, maar in het binnenland verwacht het KMI opnieuw nachtvorst, tussen ­-1 en ­-6 of ­-7 graden.

De rest van de week wordt het stilaan zachter, maar er is dikwijls veel bewolking met soms ook regen.

bron: Belga