Martinez neemt later deze week beslissing over geblesseerde Vermaelen en Courtois

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels zijn in Tubeke aan hun voorbereiding begonnen op de oefeninterland van dinsdag 27 maart in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen Saoedi-Arabië. Bij de Belgen staat nog een vraagteken achter de namen van Thomas Vermaelen en Thibaut Courtois, die afgelopen weekend bij respectievelijk Barcelona en Chelsea op het wedstrijdblad ontbraken. "We nemen later deze week een beslissing over hen", vertelde bondscoach Roberto Martinez. Vermaelen speelde niet bij Barça met een pijnlijke enkel, terwijl Courtois aan de kant stond met de hamstrings. "Thomas blijft nog enkele dagen in Spanje", verduidelijkte Martinez. "We zullen zien hoe zijn blessure evolueert. Donderdag beslissen we of hij de groep vervoegt. Bij Courtois hakken we vrijdag de knoop door." Ook Jordan Lukaku, Divock Origi en Thorgan Hazard kwamen het afgelopen weekend niet ongeschonden door, maar de bondscoach maakt zich weinig zorgen over hun kwaaltjes.

Martinez herhaalde voorts dat, in de eerste fase van de interlandbreak, de focus op de mentale en fysieke recuperatie van zijn spelers zal liggen. "We moeten deze tijd van het jaar heel voorzichtig zijn", aldus de Spanjaard. "Na zeven jaar in Engeland weet ik dat de mentale vermoeidheid nu toeslaat. Hier moeten we rekening mee houden. Eén oefeninterland is nu dus voldoende. We hebben vlak voor het WK nog drie vriendschappelijke wedstrijden om zaken bij te schaven. Waar we nu zeker ook op moeten letten is dat sommige spelers in een andere fase van het seizoen zitten. In Amerika is bijvoorbeeld de voorbereiding bezig, in China is de competitie net begonnen en in België starten de play-offs."

Afgelopen november sparden de Belgen tegen Mexico (3-3) en Japan (1-0). De verdediging, waar sterkhouders als Vincent Kompany en Toby Alderweireld evenwel ontbraken, slikte toen de nodige kritiek. Martinez wil tegen Saoedi-Arabië aan automatismen werken. "Die partij zal ons helpen om ervaring op te doen. We moeten elkaar op het veld nog beter leren kennen. Maar ik heb vertrouwen in mijn groep."

bron: Belga