Kremlin eist bewijzen of verontschuldiging van Londen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Kremlin eist dat Londen "vroeg of laat" bewijzen levert of zich verontschuldigt voor de beschuldigingen dat Rusland betrokken is bij de vergiftiging van de gewezen dubbelspion Sergej Skripal in Groot-Brittannië. "Vroeg of laat zullen ze verantwoording moeten opnemen voor deze beschuldigingen: ze moeten ofwel bewijzen leveren of zich verontschuldigen", aldus Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin.

Nog volgens Peskov betekent de situatie niet dat de relaties met het Westen algemeen verslechterd zijn. "Het gaat om een moeilijk te verklaren, ongemotiveerde stroom aan laster tegen Rusland van de kant van Groot-Brittannië", aldus Peskov.

Sergej en Joelia Skripal verkeren nog steeds in kritieke toestand. Ze werden op 4 maart bewusteloos aangetroffen op een bank in een park in Salisbury. Londen gaat ervan uit dat Moskou achter de gifaanval zit en wordt daarin gesteund door landen als Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Ondertussen werden zowel van Britse als van Russische kant diplomatieke sancties getroffen.

Bron: Belga