Elise Mertens (21e) wint een plaats op WTA-ranking, Osaka maakt reuzensprong

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens klimt een positie in het nieuwe klassement van het vrouwentennis. Ondanks haar vroege uitschakeling op het toernooi van Indian Wells stijgt ze naar de 21e plaats. Mertens staat een plekje voor de Japanse Naomi Osaka. Die zorgde voor een heuse stunt door het toptoernooi in Californië op haar naam te schrijven. Het levert de 20-jarige Japanse een fikse winst in het klassement op. Ze springt van 44 naar 22. De Russin Daria Kasatkina, die al even verrassend de finale haalde, gaat acht banken vooruit en wordt elfde.

Helemaal bovenaan het WTA-klassement blijft de Roemeense Simona Halep de wet dicteren voor de Deense Caroline Wozniacki, de Spaanse Garbine Muguruza en de Oekraïense Elina Svitolina. De Letse Jelena Ostapenko wipt over de Tsjechische Karolina Pliskova en komt de top vijf binnen.

Alison Van Uytvanck (51e, -1) en Kirsten Flipkens (71e, -2) gaan allebei licht achteruit, Yanina Wickmayer (109e, +6) krijgt de top honderd weer in het vizier.

Serena Williams keert terug in het klassement als nummer 491. Eind januari was de Amerikaanse uit de WTA-ranking geschrapt omdat ze door haar zwangerschap een jaar geen officiële wedstrijd had gespeeld. In Indian Wells maakte de 23-voudig grandslamkampioene haar comeback en verloor ze in de derde ronde van haar zus Venus.

bron: Belga