Wachtebeke krijgt eigen ‘Three Billboards’

Wachtebeke krijgt eigen 'Three Billboards'
Foto Twentieth Century Fox

In Wachtebeke staat een opvallende boodschap voor Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V). “Sinds u minister bent, is er meer dan 2.000 ha bos vernietigd”, staat op een van de borden te lezen. Met de plakkaten wordt verwezen naar de Oscargenomineerde film ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’.

Het is niet toevallig dat de borden langs de Papdijk in Wachtebeke staan. In het naburige Evergem woont namelijk Joke Schauvliege, Vlaams minister van Natuur, Omgeving en Landbouw. De reclameborden zijn een actie van Bos+, zo staat te lezen op De Standaard. De organisatie wil zo de aandacht trekken voor bosvernietiging. “Sinds Joke Schauvliege minister is, is er meer dan 2.000 hectare bos vernietigd, terwijl er een plan voor bosbehoud was beloofd”, klaagt Bert De Somviele, directeur van Bos+.

Vakantiepark

Schauvliege kreeg dit weekend ook al kritiek van Vlaams Parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen). Zij haalde uit naar Schauvliege omdat in Dilsem-Stokkem mogelijk een waardevol bos plaats moet maken voor een groot vakantiepark. De minister zei echter dat ze niet betrokken is bij de beslissing over het park, maar volgens Bos+ is dat niet waar.