VIDEO. Spooktrein brengt internet in de war

Op sociale media circuleren beelden van een zogezegde ‘spooktrein’. De meningen over het zonderlinge fenomeen zijn – lichtjes gezegd – nogal verdeeld. Volgens sommigen gaat het om een bovennatuurlijk verschijnsel. Andere internetgebruikers denken aan logischere verklaringen.

Een man kon zijn ogen niet geloven toen hij de bewakingsbeelden van een station in Baotou, de grootste stad van Binnen-Mongolië, bekeek. Op de video was te zien hoe plots twee koplampen verschenen op het spoor, gevolgd door de contouren van een schijnbaar doorzichtig treinstel.“In de twaalf jaar dat ik hier werk, is het de eerste keer dat ik zoiets zie”, reageerde de medewerker. “Ik hoop eerlijk gezegd ook dat het de laatste keer is.” Kortom, de arme stakker was dus danig de kluts kwijt, en hij niet alleen. Een week na de feiten verschenen de beelden online en al snel ontstond er een heuse discussie over het verschijnsel.

Sommigen geloven dat het effectief om een spooktrein gaat, anderen vermoeden dat het een soort weerspiegeling is of dat de beelden gemanipuleerd zijn. Hoe het ook zij, de beelden blijven boeien. Het YouTube-filmpje is al meer dan 700.000 keer bekeken.