Microkrediet geeft kansengroepen een duwtje in de rug

microStart
Hamdi van Eclectic Store

Werkzoekenden, migranten, ex-gefailleerden, vijftigplussers, jongeren, of andere ondernemers die geen waarborgen kunnen aanbieden of onvoldoende eigen middelen hebben, vallen doorgaans uit de boot als ze bij reguliere banken een krediet aanvragen. Bij microStart en Impulskrediet kunnen ze wel terecht.

Een microkrediet is een gezonde mix van financiering en persoonlijke begeleiding. Via een netwerk van vrijwilligers stellen microStart en Impulskrediet gratis begeleiding beschikbaar aan hun klanten. Zo verhogen ze de kans op slagen, ook na het krediet.

Microkredieten zijn een duurzame oplossing voor de hele maatschappij, want ze doen de werkloosheid dalen. Naast het creëren van een eigen fulltime job, creëert elke micro-ondernemer gemiddeld iets meer dan een halftijdse job. Voor elke euro die in het microkredietprogramma wordt geïnvesteerd, krijgt de maatschappij er na twee jaar zelfs vier voor terug, zo blijkt uit onderzoek van KPMG. Meer jobs zorgen immers voor minder werkloosheids- en sociale uitkeringen en meer inkomsten via belastingen en sociale bijdragen.

Tweede kans

Ondernemers die al eens failliet gegaan zijn geraken moeilijk aan financiering bij reguliere banken. Met een microkrediet krijgen ze een verdiende tweede kans!

Meer info op

www.weekvanhetmicrokrediet.be