Lionel Messi kreeg elke avond spuit met groeihormonen

Lionel Messi kreeg elke avond spuit met groeihormonen
AFP / J. Lago

Lionel Messi voetbalt sinds 2004 de pannen van het dak voor FC Barcelona. Ei zo na werd de Argentijn afgkeurd wegens zijn grootte. Er werd hem verteld dat hij amper 1m40 groot zou worden. “Ik injecteerde mezelf met hormonen vanaf mijn elfde, een keer per nacht”, zegt de aanvaller nu.

In een interview met het Argentijnse América TV verklapt Messi hoe het was om in zijn jeugd telkens een spuit te gebruiken om groeihormonen te injecteren. “Elke dag stak ik het in een been. Ik begon er mee toen ik ongeveer elf jaar was. Eerst deden mijn ouders het, daarna leerde ik het. Het was als een potlood, een heel kleintje. Het deed niet meteen pijn en ik vond het na een tijdje maar normaal”, legt de nummer 10 uit. De behandeling heeft gewerkt want Messi is nu 1m70 groot.

FamiliemanIn hetzelfde interview zegt de 30-jarige spits dat er meer is in het leven dan enkel voetbal. “Door bij mijn familie te zijn, verdwijnt al het andere naar de achtergrond. Natuurlijk hou ik niet van verliezen of van gelijkspelen. Maar ik verwerk het op een andere manier. Er zijn belangrijkere zaken dan een resultaat”, zegt de Argentijn.

De Argentijnse journalist vroeg ook naar de WK-kansen van Argentinië op het wereldkampioenschap in Rusland deze zomer. “In elk deel van de wereld verwachten ze dat Argentinië wereldkampioen zal worden. Het is indrukwekkend. Maar ik probeer van dag tot dag te leven en geen stappen over te slaan tot juni”, aldus Messi.

Charlando con mis chicos ❤❤

Une publication partagée par Leo Messi (@leomessi) le