Paralympische Winterspelen - Zussen Sana beëindigen Spelen met achtste plaats in slalom

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op de laatste dag van de Paralympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang zijn Eléonor en Chloé Sana zondag achtste geworden in de slalom voor atleten met een visuele handicap. In de discipline die hen het minst ligt, speelden ze nooit mee voor de medailles. "We zijn toch een pak minder sterk in de slalom, dus ben ik blij met een achtste plaats", reageerde de slechtziende Eléonor, die wordt gegidst door haar zus. "De ochtendrun was korter en makkelijker, maar legden we met te weinig risico af. Deze namiddag was het parcours echt een pak moeilijker, het lag me helemaal niet."

Hoe dan ook werden de Paralympics voor de zussen een succes. Vorige week zaterdag skieden ze immers naar brons in de afdaling. "We kwamen naar de Spelen met een medaille als doel, en dat doel hebben we verwezenlijkt", zegt Chloé Sana. "Deze Spelen hebben ons zoveel mooie momenten bezorgd, herinneringen voor het leven."

"Ik was toch met een bang hartje naar hier gekomen", vult Eléonor aan. "Ze hadden me gewaarschuwd voor de vele camera's, constante opvolging en druk. Maar uiteindelijk kon ik de camera's niet zien (lacht), dus heeft het mijn prestaties niet beïnvloed."

Later vandaag/zondag (20u lokale tijd, 12u in België) staat de sluitingsceremonie op het programma. Jasper Balcaen, de andere Belgische deelnemer, draagt de nationale driekleur het olympische stadion binnen. De halfzijdig verlamde skiër kon geen eremetaal veroveren.

bron: Belga