Lente nog lang niet in zicht

De zware bewolking blijft ook deze middag nog boven het land hangen. Hier en daar kan nog wat lichte sneeuw vallen, met tussendoor ook enkele korte opklaringen. Het kwik bedraagt op de Ardense hoogten -2 graden, in het westen van het land 2 of 3 graden. Bovendien staat er nog altijd een schrale oost- tot noordoostenwind, meldt het KMI. Komende nacht verdwijnen de laatste sneeuwvlokken richting Frankrijk, en in het tweede deel van de nacht verwachten we geleidelijk meer opklaringen over het noorden van het land. Het wordt zeer koud. Op de meeste plaatsen vriest het tot -3 of -4 graden, in de Ardennen van -5 tot -8 graden.

De wolken schuiven morgen geleidelijk verder weg richting Frankrijk, en in de loop van de namiddag wordt het overal zonnig. Er waait nog altijd een matige en aan zee een vrij krachtige wind uit oost tot noordoost. Ondanks het zonnige weer wordt het niet warmer dan 0 graden op de Ardense Hoogten en 3 of 4 graden in het centrum en westen van het land.Dinsdag begint de dag op de meeste plaatsen grijs, met mogelijk wat lichte sneeuw en in het westen wat lichte regen of motregen. In de loop van de dag wordt het overal droog met vanaf het noorden ook brede opklaringen. Samen met die opklaringen wordt het ook zachter met temperaturen tot 2 of 3 graden in de Hoge Venen en tot 8 graden in het noorden van het land. Woensdag is het dikwijls zwaarbewolkt en soms kan er ook een bui vallen. Met temperaturen van 2 tot 8 graden blijft het nog vrij fris voor de tijd van het jaar.

In het tweede deel van de week verwachten we regelmatig regen of buien en vrij veel wind, maar het wordt wel geleidelijk zachter met naar het weekend toe temperaturen rond 10 graden.

bron: Belga