Euromillions Basket League - Oostende zet foutloos parcours voort

door
Belga
Leestijd 1 min.

Landskampioen Oostende is zaterdag ook op de 21e speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling ongeslagen gebleven. Het versloeg Bergen met 75-64. Minder dan een week na hun intense bekerfinale, waarin Oostende pas na een verlenging aan het langste eind trok, stonden Oostende en Bergen opnieuw tegenover elkaar. Deze keer liet de kustploeg de Henegouwers geen moment in hun kansen geloven. Na het eerste kwart was het 21-12, bij de rust 43-26. Het derde en vierde kwart waren weliswaar voor Bergen (14-18 en 18-20), maar een spectaculaire comeback zat er ondanks de 22 punten van Garlon Green nooit in. Bij Oostende was Vladimir Mihailovic met 14 punten het best bij schot en kwamen ook Marko Jagodic Kuridza (11 ptn, 13 rbds), Jean-Marc Mwema (11) en Tonye Jekiri (10, 7 rbds) boven de tien punten uit.

In de andere wedstrijd van de avond hield Willebroek met 88-85 (rust 35-31) nipt de punten thuis tegen hekkensluiter Leuven.

Met een wedstrijd minder gespeeld heeft Oostende in de stand zes punten voor op Aalstar en zeven op Antwerp, dat nog twee inhaalwedstrijden te goed heeft. In de eerste daarvan geven de Giants dinsdag Leuven partij. Vrijdag is de Clasico tussen Charleroi en Oostende de blikvanger van de 22e speeldag.

.

bron: Belga