Commissievergadering over slachthuisfraude gaat door, ook zonder rapport van FAVV

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Kamer had deze namiddag het rapport van het voedselagentschap (FAVV) over het schandaal bij vleesbedrijf Veviba nog steeds niet ontvangen, maar de vergadering van de commissies Volksgezondheid en Bedrijfsleven van morgenvoormiddag gaat toch door. Dat verklaarde commissievoorzitster Muriel Gerkens (Ecolo) aan Belga. De bevoegde minister Denis Ducarme had het parlement tegen vrijdag het rapport beloofd. Maar vrijdag liet Luiks procureur-generaal Christian De Valkeneer weten dat hij het rapport van het Federaal Voedselagentschap eerst nader wilde onderzoeken alvorens het aan het parlement wordt overgemaakt.

Kamervoorzitter Siegfried Bracke vroeg hem per brief om het rapport zo snel mogelijk aan het parlement over te maken zodat het zijn democratische controle kan uitoefenen. Hij herinnert eraan dat de Kamercommissie Volksgezondheid en Bedrijfsleven morgenvoormiddag de bevoegde ministers wil horen over de fraude bij Veviba. De agenda voorzag ook de voorstelling over het FAVV-rapport dat minister Ducarme gevraagd had.

Deze namiddag had Bracke nog geen antwoord van de procureur-generaal ontvangen, bevestigde hij desgevraagd aan Belga. Maar Muriel Gerkens bevestigde dat de vergadering van morgenvoormiddag zal doorgaan. Het rapport zal tijdens een latere zitting besproken worden, voegde ze eraan toe.

bron: Belga