Belgische vrouwen slapen langer dan mannen

Belgische vrouwen slapen langer dan mannen
Foto Pixabay

De Belgische vrouwen slapen gemiddeld 25 minuten langer dan hun mannelijke tegenhangers. Ze gaan iets vroeger naar bed, maar worden ongeveer op hetzelfde moment wakker als mannen. Dit blijkt uit een wereldwijde studie gemaakt door het Finse bedrijf Polar.

Vrouwen over de hele wereld slapen gemiddelde van 7 uur en 35 minuten, 22 minuten langer dan mannen. Belgische vrouwen liggen onder de lakens gemiddeld 25 minuten langer. Ze gaan iets vroeger slapen, maar worden ongeveer gelijktijdig wakker als mannen: namelijk om 7u20 en 7u23 ’s ochtends. Gemiddeld kruipen we tijdens de week om 23u41 in bed en staan we weer op om 7u03, met een totaal van 7 uur en 21 minuten slaaptijd. In het weekend slapen Belgen gemiddeld 27 minuten langer. We sluiten de ogen om 0u17 en de ochtend start dan pas om 8u07.

Wereldwijd

Wereldwijd is de gemiddelde slaapduur 7 uur en 22 minuten, waarbij Estland het langst slaapt met 7 uur en 36 minuten en Japan het minst met 6 uur en 33 minuten. In Hongkong en Spanje kruipen mensen pas om 0u52 en 0u45 onder de lakens. Ze gaan pas als allerlaatsten van de hele wereld gaan maffen. Zuid-Afrikanen gaan het vroegst naar bed om 22u45, maar ze zijn ook het vroegst uit de veren om 6u06. Verder piepen millenials met een gemiddelde van 7 uur slaaptijd zonder onderbreking beter dan de babyboomers of generatie X. Die laatste twee groepen tukken het minst met een gemiddelde van 6 uur en 50 minuten.