Weerbericht – In de meeste regio’s tot 1 cm sneeuw

Zaterdagvoormiddag kan er soms wat lichte sneeuw vallen, maar in de loop van de namiddag wordt het droger. In de meeste regio’s verwacht het KMI 1 cm sneeuw. Het is zeer koud voor de tijd van het jaar: de maxima liggen tussen de -2 in de Hoge Venen en 2 in Belgisch Lotharingen. In het centrum schommelen de temperaturen rond het vriespunt. Er staat een matige tot vrij krachtige, ijzige wind uit het noordoosten. Zaterdagavond en -nacht kunnen, vooral langs de Franse grens, nog wat sneeuwbuien vallen. Elders blijft het meestal droog met opklaringen en hoge wolkenvelden. Het gaat overal stevig vriezen met minima van -3 tot -7 graden.
Ook op zondag kan er opnieuw langs de Franse grens en in het uiterste zuiden nog wat sneeuw vallen. Elders is het meestal droog en wisselend bewolkt, met vanaf het noorden geleidelijk bredere opklaringen. De maxima liggen tussen 0 en -3 graden op de Ardense hoogten en tussen 0 en 3 graden elders. Het koudegevoel wordt versterkt door een snijdende wind uit het oosten tot het noordoosten.
De werkweek begint zonnig, maar nog steeds koud met maxima rond 0 graden in de Hoge Venen en rond 4 of 5 graden in Laag-België. Er waait aanhoudend een schrale oosten- tot noordoostenwind. ’s Nachts vriest het overal flink.

bron: Belga