Sneeuw trekt weg, koude blijft

Sneeuw trekt weg

Er kan vanmiddag nog wat lichte sneeuw vallen, maar geleidelijk wordt het droger. Het blijft wel zwaarbewolkt tot betrokken. Met maxima tussen -3 graden op de Hoge Venen en rond het vriespunt in het centrum van het land en de kust, is het wel zeer koud voor de tijd van het jaar. Er staat een ijzige wind uit oostnoordoost die matig tot vrij krachtig waait. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht kunnen er vooral in het zuiden van het land nog wat lichte sneeuwbuien vallen. Elders blijft het meestal droog met opklaringen en hoge wolkenvelden. Het gaat overal stevig vriezen, met minima van -3 tot -7 graden.

Zwaarbewolkte perioden worden morgen afgewisseld met opklaringen. In het zuiden van het land kan dan tijdelijk wat lichte sneeuw vallen. Over het noorden blijft het overwegend droog. De maxima liggen tussen 2 graden in Vlaanderen en -3 graden op de Hoge Venen. Het koudegevoel wordt versterkt door een snijdende wind uit het oosten tot het noordoosten. Morgenavond komen er brede opklaringen in de noordelijke helft van het land. De minima liggen tussen -3 graden aan de kust en -7 graden op de Hoge Venen.Met maxima tussen de 0 graden in de Hoge Venen en 4 graden in Vlaanderen blijft het ook maandag zeer koud. De matige tot vrij krachtige noordoostenwind vergroot het koudegevoel, tot gevoelstemperaturen tussen -1 en -4 graden. Het wordt echter meestal zonnig.

Dinsdagochtend vriest het nog op de meeste plaatsen, behalve aan de kust. We krijgen winterse buien die overgaan in regen. In de namiddag wordt het droog met opklaringen. De maxima zijn iets hoger en schommelen tussen +2 en +7 graden.

Woensdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Plaatselijk kunnen enkele buien vallen.

bron: Belga