Beverse school op 1 uur volledig ingeschreven

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de Sint-Maarten middenschool in Beveren hebben ouders zowat 320 kinderen ingeschreven na dagenlang kamperen aan de schoolpoort. Een 40-tal kinderen staat op de wachtlijst en ouders hebben de sportzaal waarin ze mochten overnachten ontruimd. Dat bevestigt de directie. "De rust is een beetje weergekeerd", zegt directeur Guido Kersschot. Een online inschrijvingssysteem komt er voorlopig niet. Het Beverse stadsbestuur betreurt de situatie maar staat machteloos. "We kunnen het kamperen niet verbieden, zeker niet als het initiatief van de ouders zelf komt", zegt burgemeester Marc van De Vijver. De Vlaamse overheid biedt de mogelijkheid om voor 1 april tijdelijk extra middelen en containerklassen aan te vragen bij overcapaciteit.

De directie van Sint-Maarten bekijkt die mogelijkheid, maar Sint-Maarten heeft in het verleden jarenlang met containerklassen gewerkt, die pas recent door een nieuwe vleugel zijn vervangen. "Leerlingen moeten ook functioneren in de sportzaal, de gang, toiletten en fietsstalling. Die ruimte vergroot natuurlijk niet", besluit de directie.

Een online inschrijvingssysteem komt er voorlopig niet in Beveren, waar drie scholen van verschillende netten onderwijs aanbieden. Door het profiel en studieaanbod zien ouders die scholen "niet als volwaardig alternatief". Bij het online inschrijvingssysteem in Gent, Sint-Niklaas en Antwerpen is het de bedoeling dat alle scholen op het grondgebied instappen. Ouders geven dan een rangorde aan, maar die voorkeur lijkt niet steeds gegarandeerd.

bron: Belga