Beker van België basket (v) - Namen verrast Braine en speelt finale tegen Waregem

door
Belga
Leestijd 1 min.

Namen heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de Beker van België basket bij de vrouwen. Het klopte in de halve finales van de Final Four in Vilvoorde topfavoriet Castors Braine met 63-61 (rust: 38-32). In de finale wacht zondag (15u) Waregem. De Amerikaanse Brianna Day was in het winnende kamp goed voor twintig punten en negen rebounds, terwijl haar landgenote Asia Boyd achttien punten voor haar rekening nam. Voor Braine konden onder meer de veertien punten van de Letse Anete Steinberga niet helpen om de partij te winnen.

De uitschakeling van Braine is een stevige verrassing, want de Waals-Brabantse vrouwen zijn al sinds 17 november 2013 127 competitiewedstrijden ongeslagen. In tussentijd verloor Braine in eigen land enkel de bekerfinale van 2016, opnieuw tegen Namen.

Namen treft in de finale Waregem, dat eerder op de dag Sint-Katelijne-Waver versloeg met 80-67 (rust: 34-34). Namen haalde, sinds het als fusieclub door het leven gaat, eerder al de eindstrijd in 2013 en 2016. In de hele geschiedenis haalde het team, ook met de naam Saint-Servais en Dexia Namen, zestien Belgische bekertitels.

Waregem van zijn kant bereikte al negenmaal de eindstrijd in de Beker en trok hierbij driemaal aan het langste eind: in 1990, 1991 en 2001. Om financiële redenen treedt de ploeg komend seizoen niet aan in de hoogste afdeling.

bron: Belga