Algemene vergadering Pro League komt maandag voor het eerst in 2018 samen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De raad van bestuur van de Pro League vergadert maandag (11u00) voor de derde keer in 2018, enkele uren later komt de algemene vergadering (13u30) voor de eerste keer deze jaargang samen in het bondsgebouw. De raad van bestuur zal vooral discussiëren. Zo komt de competitiehervorming opnieuw op tafel. De raad van bestuur zal aanbevelingen doen en ook een tijdsschema vastleggen. Ook over de Reviewcommissie moet gepraat worden. De vraag dringt zich op of die commissie, na het invoeren van de videoref voor alle wedstrijden vanaf volgend seizoen, nog wel nut heeft.

De raad van bestuur zal bovendien ook een advies geven aan de algemene vergadering omtrent de integratie van de U21-ploegen in de eerste en tweede amateurklasse. Ook wordt er een principeakkoord verwacht omtrent de e-sportcompetitie op FIFA19 die de Pro League vanaf volgend seizoen wil organiseren.

De grote knopen worden enkele uurtjes later doorgehakt. Zo moet de aanduiding van BOIC-topman Eddy De Smedt als voorzitter van de Commissie Jeugd bekrachtigd worden. Een duidelijk reglement is er voor die commissie nog niet. Ook staat de aanduiding van een interim-voorzitter ter vervanging van de aftredende Roger Vanden Stock en de verkiezing van de vervangers voor bestuursleden Patrick Janssens en Luc Devroe op het programma.

De algemene vergadering zal zich ook buigen over het plan om vanaf volgend seizoen meer geld van de tv-rechten naar het vrouwenvoetbal te laten vloeien. Er wordt ten slotte ook een beslissing omtrent de integratie van de U21 in de amateurreeksen verwacht.

bron: Belga