Een derde van de Belgen verkiest geld boven liefde

Een derde van de Belgen verkiest geld boven liefde
Foto Pexels

Een miljoen euro of ware liefde? Maar liefst 31% van de Belgen kiest voor het geld, dat blijkt uit een enquête van TopCompare.be in samenwerking met onderzoeksbureau Profacts.

1075 Belgen werden bevraagd over hun opvattingen over geld en liefde. Het resultaat bleek in de meeste gevallen nog erg traditioneel te zijn. Hoewel een royaal inkomen het leven makkelijker maakt, verklaart 35 % van de ondervraagden dat het inkomen van de partner niet uitmaakt. Wel willen we liefst onze inkomsten delen met elkaar (63%).

Jongere versus oudere generatie Anno 2018 zijn de rollenpatronen stevig veranderd. Een aanpassing die vooral te merken is bij de jongere generatie. Slechts 52% van de jongeren wil een gemeenschappelijke rekening met man- of vrouwlief. Dat cijfer is 20% hoger bij ouderen (72%).

Miljoen euro 

Geld maakt niet gelukkig, maar voor 31% van de ondervraagden maakt het wel gelukkiger dan een partner. Evenveel vrouwen als mannen zouden kiezen voor een miljoen euro in plaats van ware liefde. Alleenstaanden zijn duidelijk minder overtuigd van een sprookjesrelatie en 51% van de singles zou ook voor het geld kiezen.