Roger Federer en Borna Coric bereiken halve finales Indian Wells

Roger Federer en Borna Coric bereiken halve finales Indian Wells
Roger Federer en Borna Coric bereiken halve finales Indian Wells

De Zwitser Roger Federer (ATP 1) en de Kroaat Borna Coric (ATP 49) hebben zich gisteren geplaatst voor de halve finales van het Masters 1.000 toernooi in Indian Wells (hard/7.972.535 dollar). Titelverdediger Federer zette de Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP 26) opzij met 7-5 en 6-1.

De wedstrijd was een heruitgave van de halve finale op de Australian Open eind januari. Chung moest toen bij een 6-1, 4-1 achterstand opgeven met een voetblessure. Dit keer bood de 21-jarige Zuid-Koreaan meer tegenstand. Na een felbevochten eerste set kreeg hij in het begin van de tweede drie kansen om te breken, maar Federer redde ze allemaal. Daarna stoomde de Zwitser door naar de zege.“Die breakballen redden, heeft mij vertrouwen gegeven”, vertelde Federer na afloop. “Chung is echt een lastige opponent, vooral zijn returns zijn moeilijk te lezen.”

In de halve finale neemt Federer het op tegen een generatiegenoot van Chung, Borna Coric. Die versloeg de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 9) met 2-6, 6-4 en 7-6 (7/3).

“Hij is net als Chung 21, slaat hard en heeft eveneens een goeie return. Hij heeft vertrouwen. Het wordt een interessante wedstrijd”, voorspelde Federer, die dit seizoen na zestien opeenvolgende zeges nog ongeslagen is.

Federer won de titel in het Californische Indian Wells al vijf keer: in 2004, 2005, 2006, 2012 en 2017. Vorig jaar versloeg de twintigvoudig grandslamkampioen in de finale zijn landgenoot Stan Wawrinka met 6-4, 7-5.

Bron: Belga