MR-leden in raad van bestuur RTBF tegen financiële compensaties

De vertegenwoordigers van de liberale partij MR in de raad van bestuur van de Franstalige openbare omroep RTBF hebben zich verzet tegen de toekenning van een financiële compensatie van de Federatie Wallonië-Brussel aan de openbare omroep om de verliezen te dekken die de zender zou lijden, als de Franse zender TF1 op België gerichte reclame zou gaan uitzenden. Een en ander kadert in het nieuwe beheerscontract voor de RTBF voor de periode 2019-2021. De MR-vertegenwoordigers kanten zich fel tegen compensaties. Het zou betekenen dat commerciële verliezen door de publieke financiën zouden worden gecompenseerd en dat kan niet volgens hen.
Administrateur-generaal Jean-Paul Philippot heeft akte genomen van het standpunt, maar het kwam niet tot een stemming. Philippot moet het nieuwe beheerscontract onderhandelen samen met raad van bestuur-voorzitter Jean-François Raskin en minister van Media Jean-Claude Marcourt.
Ook RTL had eerder op de dag al laten weten dat ze tegen compensaties zijn, omdat het op een vervalsing van de concurrentie zou neerkomen.

Bron: Belga